Студентський клуб «Практична філософія» вже розпочав свою роботу цього року. На першому засіданні виступила студентка факультету української філології  та журналістики Діана Грушанська. Тема доповіді – «Людина VS емоції: хто керує?». Студентка розповіла присутнім про те, як у мозку людини виникають емоції, чим це зумовлено і як вони впливають на наші дії та прийняття рішень. Зміст повідомлення базувався на основі книги-бестселера «Як народжуються емоції» Лізи Баретт.

Упродовж тригодинного виступу студенти активно дискутували з теми-повідомлення, давали запитання, наводили приклади з повсякденного життя. Наприкінці засідання зясувалося, що в поєдинку між людиною та емоціями перемога все ж таки за першим. Це стає можливим, коли людина здатна ідентифікувати свою емоцію та знайти причину її виникнення, – тоді вона контролює свій стан.

Клуб «Практична філософія» (куратор Сергій Волковинський, кандидат філософських наук) працює вже сьомий рік поспіль. Його завдання – залучити студентів до активної дискусії та презентації власних досліджень. Інформацію про подальші засідання можна знайти на сторінці «Студентський клуб» у соціальній мережі Facebook.

Прес-центр університету