У листопаді на факультеті української філології та журналістики КПНУ імені Івана Огієнка відбувся захід присвячений правам людини. Проводилось все з метою пропагування та впровадження серед студентів інформації про права та свободи громадян. Захід з правозахисної тематики відбувався в рамках Академії з прав людини для журналістів та журналісток.

На зустріч було запрошено Тетяну Ясінчук, режисерку-мультиплікаторку, авторку соціальних проєктів, мультфільмів та роликів.  Тетяна Ясінчук має власну анімаційну студію, де працює над новими та соціально-важливими роботами. Головною фішкою режисерки є пластилін.

Тетяна провела майстер-клас зі створення соціальних відеоробіт на правозахисну тематику. Розповідає, що такі зустрічі проводити потрібно часто, та саме з студентами, які у сучасному світі формують нові, актуальні та  модернізовані правові норми.

Загалом я створюю свої роботи заради того, щоб люди задумались про те, наскільки важлива є інформація у світі, і які права люди мають в цьому потоці інформації, чим можуть вберегти власну індивідуальність і особисту інформацію, – говорить мультиплікаторка.

Протягом всього заходу студенти із захопленням та непідробною цікавістю спостерігали за всім дійством, адже майстер-класи на такому наочному прикладі демонструють практичне втілення уявлень про права людини.

Тетяна Корник, студентка IV курсу факультету української філології та журналістики