Творча і креативна професія журналіста не може бути опанована лише під час лекційних занять. Саме тому на кафедрі журналістики К-ПНУ імені Івана Огієнка до вивчення основ радіомовлення підходять різносторонньо.

Так, 13 лютого студенти 3 курсу спеціальності «Журналістика» мали нагоду побачити журналістську «кухню» зсередини. У межах вивчення дисципліни «Художнє радіомовлення» майбутні журналісти разом із доцентом Насмінчук Іриною Анатоліївною відвідали місцеву радіостанцію. Головна редакторка і за сумісництвом диктор проводового мовлення ТОВ «ТРК «Подолянин-TV» Савчук Валентина Володимирівна розповіла про історію появи радіостанції у місті, відзначила особливості своєї роботи та основні навички, якими повинен володіти сучасний радіожурналіст. Радіоведуча поділилася із студентами власними секретами підготовки до ефірів.

Студенти-журналісти ознайомились із процесом роботи ведучих, технічним обладнанням для створення радіопередач і навіть спробували себе у ролі ведучих. Майбутнім журналістам випала можливість записати власні уривки радіосценарію. З вуст студентів лунали інформаційні випуски, добірки спортивних новин, метеорологічні прогнози та радіопривітання. Опісля, Валентина Володимирівна аналізувала роботу студентів, підказувала де краще робити акценти, з якою інтонацією виголошувати окремі частини тексту, вказувала на помилки у мовленні та диханні.

Спілкування пройшло у теплій та невимушеній атмосфері. Студенти-третьокурсники охоче ставили запитання й отримували на них вичерпні відповіді. А перші спроби запису власних радіопередач стали чудовим досвідом для майбутніх фахівців. Насамкінець, Валентина Володимирівна запросила студентів долучатися до роботи на радіо і, зокрема, розвивати художнє радіомовлення в Кам’янці-Подільському.

Олена Валяровська, студентка 3 курсу факультету української філології та журналістики