Першокурсники навчально-наукового інституту української філології та журналістики мали нагоду побувати на екскурсії «Я студент туристичного міста». Організатор – управління гуманітарної політики Камʼянець-Подільськоі міської ради.

Це чудовий досвід для всіх, а особливо для студентів з інших міст. Камʼянець-Подільський — місто з багатою історією, яке закохує в себе з перших хвилин. 

«Під час екскурсії нам повідомили історичні факти про створення міста, розповіли про каньйон і ратушу. Після цього ми вирушили до перлини Камʼянця-Подільського — старовинної фортеці, яка популярна не тільки в Україні, а й за її межами. Цікаво було кожному: навіть місцеві дізнались багато нового.
Всю інформацію і супровід нам надавала дуже приємна пані — наш екскурсовод. Ми отримали хороші враження і зробили багато гарних світлинок», – Вікторія Білецька.

«Я маю щастя бути студентом у цьому туристичному місті, яке щороку приваблює тисячі мандрівників. Унікальне поєднання культур, природи та старовинних будівель робить навчання тут справжнім задоволенням.
Однією з головних принад Кам’янця-Подільського є його середньовічна фортеця, яка є справжнім символом міста. Кожен, хто тут навчається або живе, відчуває гордість за свою малу батьківщину. Поряд з фортецею розташоване Старе місто, що вражає своєю архітектурною цілісністю та мальовничими краєвидами на каньйон річки Смотрич.
Бути студентом у такому місці — це не лише можливість здобути освіту, а й шанс щодня відкривати для себе нові історії, брати участь у різноманітних фестивалях та заходах, які часто проводяться в Кам’янці-Подільському. Це місто є культурним та туристичним осередком, що дозволяє поєднати навчання з активним дозвіллям.
Для мене це не лише місце навчання, а й натхнення, яке дає змогу щодня знаходити нові джерела мотивації. Я горда бути частиною цього чарівного міста, яке, без сумніву, залишить свій слід у моєму серці назавжди», – Владислава Юркова.