04 жовтня в межах Фестивалю історичної книги до  навчально-наукового інституту української філології та журналістики К-ПНУ завітав український бард, поет-пісняр, театральний та кінодраматург, фізик, дизайнер Ігор Жук.

Організатором зустрічі є ГО «Кам’янець-Подільське об’єднання товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка» (голова – Славко Полятинчук).

Поет-пісняр неодноразово приїжджав до м. Кам’янця-Подільського, зокрема у 2009 та 2012 роках. Пан Ігор вправно володіє грою на семиструнній гітарі, яка додає його пісням особливого колориту.

Під акомпанемент гітарбард виконав низку пісень, зокрема колимийки, проникливі композиції про війну, які віддзеркалюють болючі події нашого часу, та зворушливі авторські твори. Його глибокі тексти і мелодії знайшли відгук у серцях кожного присутнього. Особливо вразили пісні про сучасне крізь призму біблійних історій. Ця манера поєднання старовинних історій з актуальними питаннями нашого часу зробила виконання унікальним.

Одним із найяскравіших моментів зустрічі стало спільне виконання пісні «Червона рута», яка є символом української музики та культури. Також під час заходу учасники цікавились особливостями написання музичних творів, творчим шляхом поета-пісняра тощо.

«Атмосфера була неймовірно теплою, сповненою натхнення та гордості за українську культуру. Це була подія, яка ще довго залишатиметься в пам’яті всіх студентів», –  Катерина Михайлова (студентка групи Ukr1-B22).