Пишаємося її здобутками, адже Марія не лише дуже старанно навчається, а й має успіхи в науковій роботі. Ще з другого курсу вона є учасницею студентської проблемної групи «Народна фразеологія» (керівник – доц. Наталія Коваленко), щороку доповідає на конференціях нашого вишу, на Всеукраїнській науково-практичній конференції студентів, аспірантів і молодих учених «Подільська регіональна лексикологія: стан та перспективи» у Вінницькому державному педагогічному університеті імені М. Коцюбинського, Міжнародній науково-практичній конференції “Мовні виміри світу” в Житомирському державному університеті імені Івана Франка, Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих науковців із проблем вищої освіти «Лінгвістика й лінгводидактика: здобутки і перспективи розвитку» в ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» та ін., має 6 публікацій у збірниках наукових праць.

Із 2019 р. Марія є учасницею Міжнародного інтеграційного проєкту для студентів, магістрантів і аспірантів «SZKOŁA OTWARTEGO UMYSŁU» за сприяння Університету ім. Я. Кохановського в м. Кельце (Республіка Польща), а 12 січня цього року виголосила наукову доповідь «Символічне наповнення компонента поріг у фразеології українських говорів» на ХХV Міжнародній конференції цього проєкту «HOMO POLITICUS: RYTUAŁY, OBRZĄDKI, WYDARZENIA».

У насиченому та цікавому студентському житті завжди є місце для творчості. Марія є акторкою нашого інститутського театру-студії «Естель» (керівник – доц. Людмила Починок), усім запам’яталися її яскраво й незабутньо зіграні ролі за творами Лесі Українки, Ольги Кобилянської, Тараса Шевченка та ін. Ще у шкільні роки вона перемагала на різних конкурсах із майстерності декламування віршів, а цього навчального року її виступ високо оцінили на конкурсі читання конфесійних творів митрополита Іларіона (Івана Огієнка) «Для дітей і про дітей».

Бажаємо Марії натхнення, нових перемог і успіхів!