У межах вивчення дисципліни «Літературне краєзнавство» здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 035.01 Філологія (Українська мова та література) й 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) регулярно долучаються до творчих зустрічей, беруть участь у презентаціях, майстеркласах.

6 червня 2023 року студенти та викладачі навчально-наукового інституту української філології та журналістики відвідали презентацію книги Олександра Жиго «Слухай. Дивись. Мовчи».

«Слухай. Дивись. Мовчи». Саме таку назву має друга поетична збірка Жиго Олександра Анатолійовича – поета, вчителя, воїна-захисника, презентація якої відбулася в ліцеї №9 ім. А.М.Трояна.

У поезіях Олександра Жиго є стійкі класичні рими, дотриманий віршовий розмір та звичні слова. За кожним прочитаним рядком по-особливому вимальовується образ, пейзаж, символ.

Вірші Олександра Анатолійовича прозвучали у виконанні колег-учителів і учнів школи.

Із вітальним словом до автора звернулись представники поетичного клубу «Ліра», проректор з науково-педагогічної роботи К-ПНУ імені Івана Огієнка Василь Кобильник, доктор філологічних наук, доцент кафедри української мови Наталія Коваленко, випускниця школи Катерина Аносова, директор ліцею Наталія Осадчук, заступник директора з навчально-виховної роботи Тетяна Худа.

Письменник розповів про витоки свого творчого задуму, історію виникнення назв збірки та її розділів, поділився творчими планами на майбутнє.

Також під час зустрічі в авторському декламуванні прозвучали нові вірші, що були створенні вже у воєнний час, які слухачі сприймали з великим захопленням.

Висловлюємо свою повагу пану Олександру та дякуємо за спілкування, а організаторам зустрічі за дорогоцінну можливість у такий час підтримувати інтерес до поезії.

Разом до Перемоги!