5-6 жовтня 2021 року на факультеті української філології та журналістики відбулася наукова конференція студентів і магістрантів за підсумками науково-дослідної роботи у 2020 році. Робота конференції проходила у формі засідань 8 наукових секцій в оновленому форматі. Напрями роботи конференції: мовознавчий («Історії та культури мови», «Лексики та фразеології», «Методики української мови та когнітивної лінгвістики», «Лінгвокультурології»), літературознавчий («Історії української літератури та критики», «Огієнкознавчих та біблієзнавчих студій»), актуальні проблеми сучасних ЗМІ. Цьогорічною новацією стала організація в рамках роботи звітної конференції круглого столу «Художньо-естетичні пошуки Юрія Клена» з нагоди 130-річчя від дня народження поета-земляка.

Конференція проводилась як в традиційному, так і в оновленому форматі. Зокрема, активно використовувалися у ході роботи проектні технології. Також студенти кафедри журналістики проводили засідання секцій в онлайн форматі з візуалізацією власних наукових здобутків.

Робота секцій виявилася плідною та продуктивною. Виголошені доповіді спонукали до жвавих дискусій, що сприяло активізації творчого та наукового пошуку учасників конференції.